Propaganda anti tigari electronice

Datorita succesului acestor tigari electronice ca alternativa a fumatului tigarilor clasice care este deja stiut ca sunt nocive, propaganda isi face aparitia contra tigarilor electronice.

Interesul pentru tigari electronice creste treptat, in fiecare zi, tot mai multi fumatori lasand acest viciu pentru a incerca tigara electronica, o  alternativa sanatoasa a fumatului nociv.

Tot mai des, incep sa apara dispute, minciuni si conspiratii pentru a stopa tot ceea ce inseamna tigara electronica. Motive sunt foarte multe, cel mai important motiv fiind, banii. Tigara electronica va castiga in continuare teren, ceea ce inseamna ca va castiga “terenul” companiilor ce se ocupa cu producerea si comercializarea tigaretelor clasice.

Fumatul este un viciu foarte costisitor si este dupa cum probabil stiti deja, o afacere extrem de profitabila de foarte multi ani. O competitie precum cea pe care o reprezinta tigara electronica ar insemna scaderea veniturilor companiilor care se ocupa cu tigari clasice. Iar asta este ceva ce cu siguranta nu-si doresc si incearca prin minciuni sa boicoteze tot ce inseamna tigari electronice.

American Legacy Foundation a facut o declaratie intr-un comunicat de presa cum ca tigarile electronice ar trebui sa nu se mai comercializeze, sa fie eliminate din magazine.

Fundatia American Legacy a fost infiintata dupa acordul din anul 1999, care forta companiile ce se ocupa cu producerea de tutun sa compenseze cheltuielile guvernului pentru informarea copiiilor cu privire la pericolul fumatului, dar totodata si pentru a ajuta fumatorii sa renunte la acest viciu.

Un lucru important il reprezinta faptul ca, aceste companii producatoare de tutun trebuie sa faca plati in fiecare an pe o perioada nedeterminata, bani care merg catre astfel de organizatii si fundatii printre care si cea mai sus mentionata, American Legacy Foundation.

Daca o fundatie ar exista numai datorita faptului ca este finantata de catre o companie sau un grup de companii, este logic ca acea fundatie sa recunoasca meritele acelei companii sau acelui grup de companii.

Deoarece acea fundatie exista, salariile fiind luate numai datorita finantarii de acea companie/organizatie. In aceeasi situatie este si American Legacy Foundation, aceasta fundatie exista numai datorita faptului ca primeste finantare de la companiile care se ocupa cu producerea de tutun.