Tigara electronice si viitoarele mamici

Din ce in ce mai multe doamne incearca din rasputeri sa renunte la fumat, in special in momentul in care doresc sa aiba un copil. Pentru foarte multe dintre ele, tigara electronica ar putea fi ajutorul mult dorit. Aducerea pe lume a unui copil este pentru femei, una din cele mai mari bucurii din toata viata, un moment unic si de neuitat. Mamicile doresc sa isi protejeze pruncii din momentul in care il poarta in pantece pana la sfarsitul vietii.

Foarte multe femei din pacate, sunt foarte frustrate, stresate si dezamagite de faptul ca nu pot renunta la viciul fumatului, chiar daca urmeaza sa aduca pe lume un copil. Tigara electronica reprezinta salvarea pentru aceste viitoare mamici, tigara electronica fiind cea mai buna alternativa a fumatului – fiind si inofensiva dar si benefica (memorie cat si alte lucruri, rezultate ce reies din diverse studii si cercetari).

Desi aceste lucruri sunt evidente, foarte multe dintre aceste viitoare mamici isi pun intrebarea absolut normala – “vor avea efect aceste tigari electronice asupra sarcinii?”

Pentru inceput, trebuie stabilit daca este vorba de dependenta de nicotina sau dependenta psihica (de gestul de a fuma), ori daca sunt dependente de ambele lucruri. Din fericire, exista tigari electronice pentru ambele cazuri.

Daca este vorba doar de ticul si obisnuinta de a duce tigara la gura, se poate folosi o tigara electronica fara nicotina, astfel sanatatea nu va fi afectata sub niciun fel, precum nici sanatatea fatului.

Daca dependenta este de nicotina, ori si de tic si de nicotina – lucrurile  se complica putin insa nu ingrijorator. Nicotina are efecte asupra circulatiei arteriale uterine si placentare, efecte vasoconstrictoare. Concentratia de nicotina este mai mare in lichidul amniotic dar si la nivelul circulatiei – cu 15%. Nicotina este o substanta nociva, de aceea nu se recomanda sub nicio forma inhalarea de nicotina in timpul sarcinii.