Dreptul tau de a alege tigara electronica este contestat

Pentru prima data in istoria fumatului exista o alternativa care s-a dovedit a fi un succes si care a reusit sa ajute milioane de oameni sa renunte la tigari. Cu toate acestea, dreptul utilizatorilor de a alege aceasta alternativa este contestat.

Dreptul de a alege al utilizatorilor de tigara electronica este contestat atat de parlamentarii dezinformati cat si de alte grupuri de interese care intreprind actiuni pentru a limita vanzarile de tigari electronice. Parlamentarii si producatorii de tutun au pornit o „cruciada” pentru a opri utilizarea de tigari electronice si pentru a lua dreptul de a alege al utilizatorilor.

Este curios faptul ca oriunde in lume cand vanzarile de tigari electronice au crescut de regula parlamentarii au dat o lege pentru a limita aceste vanzari. De exemplu in Germania, parlamentarii au dat o lege prin care permit companiilor sa comercializeze tigari electronice cu conditia de a obtine o autorizatie. Pana in acest moment, nimeni nu a obtinut aceasta autorizatie. Si nu este un caz singular, exista si alte tari care au intreprins actiuni de acest fel.

Si mai curios este faptul ca desi au fost intreprinse astfel de actiuni, vanzarile de tigari electronice nu s-au opri. Oamenii au continuat sa isi procure consumabile ilegal prin diferite metode sau din tarile vecine. Exista studii pe internet care confirma faptul ca utilizatori vor continua sa isi achizitioneze tigari electronice chiar daca acestea vor fi interzise.

Ca oameni avem dreptul de a alege, dreptul de a alege sanatatea. Nimeni nu ar trebui sa fie privat de acest drept. Fumatorii au dreptul de a alege tigarile din tutun chiar daca acestea le dauneaza sanatatii. Nimeni nu le-a contestat dreptul fumatorilor de a alege tigarile din tutun. Nimeni nu a interzis si nu a dat legi prin care sa se interzica definitiv fumatul. Desi tigara electronica este un dispozitiv care nu afecteaza sanatatea actiuni de a interzice definitiv acest produs au fost intreprinse.