Argumente contra reglementarii tigarilor electronice ca medicament

Din pacate, se pare ca din ce in ce mai des, autoritatile fac abstractie de bunul simt in momentul in care iau decizii. Acest lucru reiese din rationamentul acestora de a interzice tigara electronica. Organizatia MHRA din Marea Britanie a propus de curand ca aceste dispozitive salvatoare, tigarile electronice, sa fie reglementate ca medicament.

Trebuie reamintit faptul ca orice tara care a incercat reglementarea tigarii electronice in trecut, nu a reusit. In fata judecatorilor, toate tarile care au incercat au esuat, tari precum: Olanda, Germania, Estonia si SUA.

Am alcatuit un set de argumente contra reglementarii tigarilor electronice ca medicament:

  •  Nicotina nu este medicament. In cazul in care nicotina ar fi medicament, nu s-ar putea discrimina si considera medicamente doar unele produse care contin nicotina si altele nu. Datorita faptului ca tigarile obisnuite nu pot fi considerate medicamente, orice incercare ce are ca scop reglementarea e-lichidului din cauza prezentei nicotinei va esua.
  • Reglementarea acestor tigari electronice la nivel de medicament va limita accesul la acest dispozitiv, va creste costul si va scadea semnificativ vanzarile la aceste produse. In acelasi timp, tigarile obisnuite vor fi disponibile oriunde. In felul acesta, concurenta va fi in favoarea tigarilor obisnuite, in vreme ce unii oameni vor fi de parere ca ar trebui sa se intample exact opusul.
  • Reglementarea presupuneca autoritaile sa stabileasca un anumit dozaj pentru utilizarea tigarii electronice.
  • Gandul autoritatile de a reglementa tigara electronica este total deplasat deoarece, in cazul in care tigara electronica ar fi reglementata ca medicament, fiecare produs de consum ar trebui sa devina medicament pentru asigurarea calitatii si sigurantei. Inclusiv apa ar trebui reglementata ca medicament.