Studii tigara electronica

Tigara electronica este un dispozitiv anti-fumat. Desi este considerat de foarte multi oameni drept un dispozitiv minune si chiar salvator, asa cum si este pentru marea majoritate a utilizatorilor, tigara electronica nu este apreciata de catre toata lumea. Nu de putine ori tigara electronica a fost supusa unor sabotari sau incercari de a-i fi distrusa imaginea. Reglementarile dure si intrasingente propuse pentru tigara electronica vin alaturi de argumente exagerate si superficiale.

Astazi va vom prezenta o serie de studii simple pe care industria de tigari electronice le are contra acelor argumente superficiale care au facut multi oameni sa creada ca tigarile electronice nu vor face altceva decat sa corupa mintea copiilor si sa ne faca dependenti de nicotina, lucruri total neadevarate.

 

,,Tigara electronica poate fi mai toxica decat fumatul, nu stim care sunt riscurile acestui dispozitiv”

Absenta fumului in cazul tigarilor electronice dovedeste deja faptul ca aceste produse sunt cu 95%-99% mai sigure decat tigarile obisnuite. E-lichidul pentru tigara electronica este alcatuit din trei componente de baza: o baza farmaceutica, nicotina, precum si arome.

Cercetatorii cunosc mai multe detalii despre efectele vaporii e-lichidului decat stiu despre fumul de tigara, stiu ca poate contine intre 10.000 si 100.000 de substante chimice.

Studii care combat aceasta ipoteza: Medicii din Marea Britanie sustin tigara electronica,Tigara electronica nu afecteaza celuleleUn studiu despre componentele e-lichidului

 

 ,,Tigarile electronice trebuie supuse la aceleasi interdictii ca si tigarile obisnuite deoarece contin vapori care pot fi inhalati in mod pasiv”

Vaporii emanati de o tigara electronica dispar in circa 11 secunde si nu au nici macar un singur efect vizibil asupra celor din jur. Pe de-alta parte, fumul de tigara ramane in aer timp de 19-20 de minute. Oamenii de stiinta si cercetatorii au descoperit faptul ca impactul fumatului pasiv este chiar mai mare decat impactul utilizarii de prima mana a tigarii electronice.

Studii care combat aceasta ipoteza: Expunerea la vaporii de tigara electronica , Efectele asupra respiratiei