Tigara electronica scutita de taxe

Decizia luata recent de consiliului federal elvetian a fost aceea de a scuti tigara electronica de taxe, incepand cu 1 aprilie 2012, adoptand ordonanta cu privire la impozitarea tutunului.

Aceasta decizie vine in urma adoptarii Parlamentului elvetian a unei motiuni ce vrea sa scuteasca de impozit – tigara electronica, fiind vorba doar de simularea actului de a fuma, impozitele din luna decembrie 2011 pe tutun fiind scutite.

In consecinta, tigarile electronice nu mai sunt privite ca inlocuitoare ale tutunului si nu vor mai fi supuse vreunei taxe de impozitare a tutunului, el fiind absent in tigara electronica.

Elvetia este din pacate, insa e un inceput bun – una din foarte putinele tari care nu poate fi influentata usor si totodata o tara care reuseste sa ia decizii favorabile intotdeauna si folositoare; dovada sta si in statisticile economice ale Elvetiei.

Tigarile electronice fiind scutite de taxe, ele vor fi incurajate spre a fi utilizate si spre a inlocui tigarile obisnuite, ceea ce este un lucru foarte bun pentru sanatate. Diferenta dintre tigari electronice si tigaretele clasice cu tutun este una majora, cel putin din punct de vedere al pretului, diferenta fiind semnificativa.

Cu toate ca tigarile electronice au un pret foarte bun, comparand cu tigarile clasice – sanatatea ar trebui si probabil ca este principalul motiv care determina fumatorii sa recurga la prima varianta si-anume: tigara electronica.