Tigara electronica ajuta memoria

Conform unui studiu realizat de curand, tigara electronica are un efect pozitiv asupra memoriei, imbunatatind capacitatea de a memora. Acest studiu si efect pozitiv al tigarii electronice a fost facut public la Conferinta anuala a Societatii Psihologice Britanice, conferinta ce s-a tinut la Londra.

Doctorul Lynne Dawkins de la Universitatea din Londra de Est a realizat cercetarea pe un numar de 85 de fumatori, de ambele sexe. Celor 85 de fumatori li s-au dat tigari electronice ce contineau nicotina sau simple (bazandu-se pe efectul placebo). Dupa 5 minute de fumat tigari obisnuite, participantilor li s-a solicitat sa completeze un chestionar cu intrebari referitoare la pofta de nicotina (din tigarile clasice), precum si la starea lor de spirit. Acesti participanti au completat acelasi chestionat 20 de minute dupa folosirea tigarii electronice. 60 dintre participanti au fost supusi unui test de memorie la 10-15 minute dupa fumatul unei tigari electronice.

Tigara electronica a ajutat barbatii mai mult decat femeile pentru a-si satisface pofta de nicotina (din tigarile clasice) si sa-si imbunatateasca starea de spirit, conform rezultatelor.