Tigara electronica tank sau tigara electronica cu cartus?

Datorita faptului ca multi dintre fanii tigarilor electronice nu se pot decide asupra unei tigari electronice, am considerat ca ar fi foarte utila o comparatie intre tigara electronica cu cartus (reincarcabil) si tigara electronica tank (cu sistem rezervor tank).

Printre primele modele de tigara electronica au fost tigarile electronice cu cartus. In acest cartus al tigarii electronice se picura e-lichid, lichid care este retinut de buretel, urmand a fi scurs incet in atomizor pentru a fi vaporizat.

Cea mai vanduta tigara electronica din lume cu cartus este tigara electronica DSE901, o tigara electronica inca prezenta pe piata datorita calitatilor incontestabile ale acesteia.

Conform majoritatii, tigara electronica DSE901 are cel mai bun gust, dar si cea mai mare cantitate de vapori din toate tigarile de tip mini.

Avantajele acestei tigari sunt:

  • Forma clasica de tigara
  • Gustul foarte rafinat si bun
  • Cantitatea mare de vapori

 

Exista si cateva dezavantaje insa, ale acestei tigari electronice, si-anume:

  • Trebuie avut grija ca e-lichidul sa nu ajunga in baterie, deoarece evident, se va strica.
  • Cel de-al doilea dezavantaj al acestei tigari electronice consta in nevoia de a reincarca foarte des cartusul.
  • Cel de-al treilea dezavantaj il constituie capacitatea mica a bateriei, baterie care nu face fata unui fumator de peste un pachet de tigari zilnic.


In concluzie, tigara electronica DSE901 este foarte buna pentru cei care nu depasesc un pachet de tigari pe zi, de asemenea si pentru cei care prefera o forma cat mai asemanatoare a tigarii clasice din punct de vedere al aspectului.

Cel de-al doilea tip de tigara electronica – este modelul de tigara electronica tank; cu alte cuvinte, tigara electronica cu rezervor de lichid.

Avantajele acestui tip de tigari sunt urmatoarele:

  • Bateriile sunt mult mai puternice (de 6-8 ori decat la DSE901)
  • Incarcarea rezervorului de lichid mult mai rar

 

Dezavantajele sunt, dupa cum urmeaza:

  • Pot exista scurgeri de lichid (nu afecteaza in vreun fel, insa ar fi de preferat sa fie sters cu un servetel)

Avantajele tigarii electronice cu rezervor sunt considerabile: umplerea rezervorului cu lichid este necesara mult mai rar. Bateria tine mai multe ore. Cantitatea de vapori este mare. Gustul este foarte apropiat de DSE901, in cazul in care discutam de tigara electronica ego w vipercig.

 

In concluzie, la tigari electronice cu rezervor (sistem tank) este greu de ales, deoarece forma este asemanatoare. Diferenta dintre ele este gustul si cantitatea de vapori.