Tigara electronica nu reprezinta un viciu!

Treptat, din ce in ce mai multe exprimari gresite si formulari menite sa distruga imaginea tigarilor electronice apar pe internet si la stiri. Cea mai recenta greseala pe care am sesizat-o a fost intr-un articol pe internet, cineva facea referire la tigara electronica – dorind sa faca probabil o anti-teza; titlul respectivului articol fiind ,,tigara electronica, un viciu sanatos”.

Analizand definitia cuvantului viciu din DEX, am ajuns la ideea ca viciu inseamna un defect sau o pornire nestapanita spre rau, patima. Tigara electronica, dupa cum stiti, este total opusul, prin intermediul unei simple tigari electronice – reusim sa renuntam la viciul de a fuma. Asadar, tigara electronica nu are nicio legatura cu acel “viciu” decat ca un dispozitiv perfect menit sa alunge viciul de a fuma.

Folosirea unei tigari electronice nu este nici pe departe o pornire nestapanita spre rau sau o patima. Tigara electronica, asa cum v-am prezentat si in articolele precedente, este un dispozitiv foarte atent creat de specialisti, respectand foarte multe reguli si prevederi. Tigara electronica este predispusa la scandaluri datorita solutiei reale si perfecte pe care o reprezinta aceasta pentru a va putea lasa de fumat. Tigarile traditionale reprezinta afaceri de miliarde de dolari, de foarte multi ani incoace, astfel incat, companiile care se ocupa cu fabricarea si comercializarea de tigari clasice trebuie sa combata cumva tigara electronica si sa incerce sa-i strice imaginea, pentru a aduce utilizatorul intr-un final, tot la patima fumatului – la tigara clasica si nociva. De aceea, aceste companii si conflictul de interese sunt vinovatii pentru aparitia acestor minciuni si formulari subliminale pentru a distruge imaginea tigarii electronice.