Studiu vapori tigara electronica

Studiu vapori tigara electronica

Persoanele care au legatura in mod direct cu tigara electronica si/sau cu industria de tigari electronice vor fi foarte incantati sa afle o serie de stiri pozitive, venite din Germania.

Vestea facuta publica pe site-ul Medical Xpress, vine ca un impuls pozitiv atat pentru utilizatorii acestor dispozitive anti-fumat cat si pentru industria in sine. Vestea implica un nou studiu realizat, cat si o serie de statistici noi despre utilizatorii de tigara electronica din Germania.

Conform articolului prezent deja pe site-ul Medical Xpress, in Germania un numar de 2 milioane de persoane sunt deja utilizatori ai tigarii electronice. Este bine stiut faptul ca in Statele Unite ale Americii exista deja mai mult de 2 milioane de utilizatori, iar in Marea Britanie aproximativ 1 milion, adaugand si cele 2 milioane de utilizatori din Germania si insumand si cu restul utilizatorilor din restul lumii, se pare ca tigarile electronice demonstreaza inca o eficienta prin popularitatea capatata.

Conform Medical Xpress, studiul realizat independent, fiind condus de Institutul Fraunhofer pentru Cercetare WKI in Braunschweig dezvaluie un lucru pozitiv. Cercetatorii sustin faptul ca, scopul acestui studiu a fost acela de a aduce rezultatele atat impartiale cat si stiintifice, concepute pentru determinarea unui lucru concret, si-anume: daca tigara electronica polueaza aerul sau nu. Dupa studiul mentionat anterior, a urmat un studiu similar, condus de TR McAuleuy pentru “Sanatate, aer, natura, & A LLC mediu mai verde”, studiu care a concluzionat faptul ca emisiile de vapori emanati de tigara electronica nu pun in pericol sanatatea umana.

In comparatie cu tigarile traditionale care emit in mod constant fum atunci cand sunt aprinse, cauzand poluare, fumat pasiv dar si boli utilizatorilor directi, tigara electronica emana numai substante volatile atunci cand este utilizata, nepunand in pericol mediul, neexistand fumatul pasiv si nefiind daunatoare pentru organismul uman.

Insa, acestea nu sunt singurele diferente. Cercetatorii de la WKI au mai remarcat si faptul ca “In tigarile electronice, substantele care sunt vaporizate creeaza un aerosol de particule ultrafine, care devin chiar si mai fine in momentul in care acestea sunt inhalate in plamani. Aceste mici nanopicaturi se risipesc de-a lungul timpului. Insa, in urma procesului de combustie al tutunului rezulta particule solide, care pot ramane in aerul inconjurator pentru o perioada considerabila de timp”, afirma doctorul Tobias Schripp, om de stiinta de la Fraunhofer WKI si totodata co-autor al studiului efectuat.

Expertii Fraunhofer au realizat o serie de masuratori intr-o camera de testare pentru a analiza emisiile de compusi organici volatili (abreviat COV), particule ultrafine si formaldehida, cu accent in mod special pus pe cantitatea, concentratia si distributia de particule. ,,In mod general emisiile de COV si particulele ultrafine, in momentul in care am folosit tigara electronica, au fost mult mai scazute decat emisiile echivalente in cazul folosirii unei tigari traditionale”, declara dr. Schripp. Totodata, atat cercetatorul cat si echipa proprie, nu au detectat eventuale emisii de formaldehida de la tigara electronica.

Odata cu acest studiu, avem inca o dovada stiintifica care sa ateste faptul ca emisiile de vapori de la tigara electronica nu sunt daunatoare pentru corpul uman.