Propilen glicolul poate salva vieti

O substanta continuta de e-lichide, propilen glicolul despre care se credea ca ar fi o substanta nociva – se pare ca ar fi un mijloc de prevenire a pneumoniei, gripei dar si a altor boli ce tin de sistemul respirator. Aceasta prevenire este realizata in momentul in care propilen glicolul este vaporizat si inhalat, conform studiului realizat de Dr. Oswald Hope Robertson.

In anul 1942, cu multi inainte inainte sa fie inventata e-tigara, Dr. Oswald Hope Robertson de la Universitatea din Chicago, Spitalul de Billings, a realizat un studiu despre inhalarea de propilen glicol vaporizat de catre soareci de laborator. Un articol pe acest subiect este prezent si pe site-ul celor de la Time si poate fi citit aici: http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,932876,00.html .

,,Dr. Robertson a pus grupuri de soareci de laborator intr-o camera in care a pulverizat propilen glicol, iar apoi un virus gripal. Toti soarecii au reusit sa supravietuiasca. Dupa aceea, Dr. Robertson a incercat sa pulverizeze in camera doar virusul gripal. Rezultatul a fost unul negativ – toti soarecii murind.”

Oamenii de stiinta care au efectuat acest studiu au mai realizat si faptul ca ,,propilen glicolul in sine poate fi un germicid puternic. O parte de glicol in 2.000.000 de parti de aer ar putea sa ucida concentratii de pneumococi, streptococi si alte bacterii in doar cateva secunde.

Dr. Murray Laugesen de la Sanatatea Noua Zeelanda a demarat un studiu pe e-tigari care contineau aceasta substanta, propilen glicol. ,,Departe de a reprezenta o amenintare pentru organismul si sanatatea oamenilor, substanta denumita propilen glicol ce este continuta de tigarile electronice s-ar putea sa ne mentina sanatosi. Studii si cercetari suplimentare ar trebui efectuate in ceea ce priveste efectele propilen glicolului pentru a verifica daca acesta poate fi folosit sau nu cu succes drept un instrument de prevenire a virusului si a bolilor respiratorii.”