Tigara electronica metoda de renuntat la fumat

O noua cercetare realizata de o echipa de cercetatori ai Universitatii de Est din Londra, demonstreaza faptul ca tigarile electronice au ajutat aproape 9 din 10 persoane fumatoare sa renunte la viciul de a fuma in mod definitiv.

Cercetatorii au demonstrat faptul ca tigarile electronice sunt atat de eficiente incat multe persoane au renuntat la fumat, in ciudata faptului ca nu vroiau acest lucru pana sa inceapa sa utilizeze tigara electronica.

Aceste descoperiri recente contrazic criticilor  care sustin faptul ca e-tigarile sunt doar o modalitate prin care va creste consumul de nicotina in randul populatiei.

Cercetatorii au intrat in legatura cu aproximativ 1.400 de persoane care utilizeaza tigara electronica in septembrie 2011 si in mai 2012, cu ajutorul sondajelor de pe internet.

Un studiu publicat in revista Addiction demonstreaza faptul ca 75% dintre respondenti au inceput sa foloseasca tigara electronica drept alternativa pentru fumat. Pe cand, 22 de procente au declarat faptul ca au inceput sa foloseasca dispozitivul din alte motive, precum renuntarea la fumat (7%), din motive medicale si/sau de sanatate (6%) sau pentru a evita restrictiile impotriva viciului de a fuma.