Studiu francez despre tigara electronica

O perioada de timp in urma, guvernul francez declara faptul ca a comandat un raport pentru a vedea posibilele riscuri la care se expun persoanele care folosesc tigara electronica. Conform unor statistici, mai mult de o jumatate de milion de fumatori francezi utilizeaza tigara electronica pentru reducerea sau pentru diminuarea numarului de tigari clasice.

Raportul a fost realizat in luna martie a acestui an, condus de catre doctorul pneumolog Bertrand Dautzenberg. Acesta prezinta numeroase avantaje pe care tigara electronica le are, beneficii ale tigarii electronice asupra utilizatorilor. Totodata, expertii care au participat la studiu recomanda ca, sub absolut nicio forma, tigarile electronice sa NU fie interzise de catre guvernul francez.

“Expertii recomanda ca accesul la aceste dispozitive minune sa nu fie oprit deoarece, avand in vedere datele actuale, se pare ca tigarile electronice reduc pericolul atunci cand inlocuiesc tigarile obisnuite.”

Pneumologul Bertrand Dautzenberg declara, “Eu nu ma voi impotrivi niciodata  in cazul in care un fumator decide sa foloseasca tigara electronica. Cu tigarile obisnuite, exista sanse de 50% ca acesta sa isi provoace singur moartea. Cu tigara electronica, nu suntem cu exactitate siguri inca, dar probabil ca este mai mic riscul.”

Toate concluziile doctorilor francezi sunt pro tigara electronica. Expertii francezi chiar recomanda Frantei sa se opuna Directivei Uniunii Europene in ceea ce priveste impunerea unui nivel maxim de nicotina de 4 mg/ml la orice e-lichid pentru tigara electronica.

Totodata recomanda guvernului sa se implice in promovarea acestui produs destinat renuntarii la viciul fumatului, si sa nu fie ingradit in vreun fel accesul persoanelor fumatoare la tigara electronica.